You are currently browsing the Videotorium site of the organization Széchenyi István Egyetem. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Bűn és bűnhődés – Nyomozás és büntetés a középkorban

1151

Bűn és bűnhődés – Nyomozás és büntetés a középkorban


A bűnüldözés és a bűnök fogalmának megalkotása egyidős az emberiség történetével, minden emberi közösség megfogalmazza az alapvető értékeket és betartatni igyekszik az általa fontosnak ítélt szabályokat.
Az előadás betekintést kíván adni a középkori büntetések és a büntetésvégrehajtás tárgyi részleteibe, a jogi szimbólumok és szokások, valamint az eljárások lefolyásának rendjébe.
A megválaszolandó kérdés: a középkor kegyetlen megtorló büntetései, hogyan hatottak a társadalomra, betöltötték-e szerepüket és mára eltűnve valóban minden elemükben a múlt mozaikdarabjaivá váltak, vagy a tudatunkban rejlő képként hatnak ma is a társadalom bűnökkel kapcsolatos gondolkodására.

több kevesebb


Tudomány Győrben Mindenkinek, jUNIor Egyetem, Tudomány Győrben Mindenkinek

Jogtudomány, Büntetőjog

junior egyetem, nyomozás, büntetés, középkor, Széchenyi István Egyetem

Dr. Barna Attila (előadó)

45:34

2010. szeptember 8.

Szűr Gábor

2011. június 3.

1151
<iframe width="480" height="385" src="//sze-gyor.dev.videotorium.hu/hu/embed/3096" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés

Csatolmány letöltés

UNIORBűnBűnhődés.pdf